Parfymutmanaren Sniph fortsätter växa - Tar in nytt kapital och styrelsemedlem  

Positionerar sig med nya produkter på fler marknader


STOCKHOLM, 3 juli 2019 — Sniph.com har fått en ny investerare i Cristina Stenbeck. Det Stockholmsbaserade företaget har även utökat styrelsen med Annelie Nässén från SAS koncernledning.

Sniph tar in ytterligare kapital i bolaget för att fortsätta sin utveckling som den ledande upptäckartjänsten för dofter. Bakom konceptet står entreprenörerna Lisa Kjellqvist och Tara Derakshan, som under 2017 gick ihop för att utmana traditionella köpbeteendet kring parfym och hjälpa folk att hitta dofter för olika tillfällen i livet.

- Konceptet att ha en signaturdoft är förlegat. Sniph handlar om att ta med våra medlemmar på en doftresa bortom det traditionella parfymanvändandet, säger Tara Derakshan, VD och medgrundare.

Bolaget har mer än fördubblat sin omsättning 2018 jämfört med föregående år och i maj 2019 har antalet betalande prenumeranter växt med över 300% jämfört med samma månad föregående år. Förutom att vara verksamt i Sverige och Storbritannien har Sniph idag prenumeranter i över 30 länder.

- Som företagsledare har Lisa och jag beundrat Cristina och är stolta över att välkomna henne till Sniph. Cristinas framåtsträvande och modiga personlighet speglar grundvärderingarna i vårt företag. Hennes erfarenhet av att utmana traditionell industridynamik kommer att vara central i att driva vår vision. Tillsammans med nytt kapital och vårt nytillskott i styrelsen med Annelie Nässén får vi ytterligare kraft bakom vår vision att förbättra livet med doft och att fortsätta etablera oss som den ledande upptäckartjänsten för doft, säger Tara Derakshan.

- Genom min egen prenumeration och regelbundna gåvor i form av Sniph till andra så har jag blivit en del av ett community som har öppnat upp mig för en ny spännande värld av unika, kurerade dofter. Jag ser fram emot att dela min egen erfarenhet av att bygga skalbara, internationella affärsplattformar. Jag är särskilt passionerad när det gäller DTC-företag, ledda av inspirerande och drivna grundare, så Sniph är precis den typ av verksamhet som jag är glad över att bidra till som strategisk katalysator, säger Cristina Stenbeck.

Förutom Cristina Stenbeck har Sniph fått fler nya investerare, bland dessa Apoteagrundaren Pär Svärdson, Philip Abdon samt DIG Investment. Bolaget fördjupar även sin relation med tidiga investerare, däribland Rosello, ägt av Spotifygrundaren Martin Lorentzon, som stärker sin andel i bolaget. Förutom ytterligare kapital tar Sniph även in en ny, tung styrelseledamot i form av Annelie Nässén, som är Executive Vice President Sales and Marketing på SAS och tillför unik kunskap kring kunddriven lojalitet.

- Det ska bli mycket inspirerande att gå in i styrelsen för Sniph och få förmånen att bidra till den spännande utvecklingsfas som bolaget är på väg in i. Att genom datadriven kundinsikt erbjuda en personanpassad prenumerationstjänst är innovativt inom doftindustrin. I kombination med hög kompetens och intern passion ger det ett starkt kunderbjudande, säger Annelie Nässén.

Utöver satsningen på tillväxt kommer Sniph att bygga ut sitt team samt investera i datadriven, användargenererad produktutveckling:

- Det är knepigt att hitta rätt doft och doftpreferenser är högst individuella. Detta är utgångspunkten för Sniph och med hjälp av data, AI och expertkurering bygger vi nu den rekommendationstjänst som gör oss ledande inom doft på nätet. Vi kommer att ta stark position på flera europeiska marknader och veta vilka dofter du gillar innan du själv vet det, säger Lisa Kjellqvist, medgrundare och produktchef.

 

OM SNIPH

Sniph är en upptäckartjänst som gör det enkelt att uppleva nya dofter. Varje månad får du en parfym från ett välkurerat, unikt parfymhus skickad till dig i en 8 ml-flaska. Med din första leverans får du ett etui där du laddar din doft. Prenumerationen kostar 159 kronor i månaden och har ingen bindningstid.

Sniph vill utmana den traditionella parfymbranschen genom att lyfta nischaktörer som tidigare stått i skuggan av de globala parfymjättarna. Sniph har idag avtal med exklusiva nischparfymhus och har över 350 utvalda parfymer i sitt sortiment, som svenska Agonist, franska Heeley Parfums, Etat Libre d’Orange och brittiska Miller Harris. Dofterna delas in i sex kollektioner för att underlätta för användare att navigera och hitta dofter de tycker om.

Läs mer på www.sniph.com

 

OM CRISTINA STENBECK

Cristina Stenbeck har varit en ledande investerare inom europeisk telekommunikation, media och teknologi i över 15 år. Hon var den tredje generationen att leda Kinnevik, en entreprenöriell investeringsgrupp fokuserad på att bygga digitala konsumentvarumärken globalt. Idag är Cristina ordförande för Zalando SE, styrelseledamot i Spotify Technology SA och GO Euro Corp (Omio). Utöver hennes strategiska styrelsearbete investerar Cristina i nästa generations livsstilsvarumärken och är passionerad över att vara en strategisk katalysator för kvinnliga grundare.