Dofta Midsommar


Under den svenska midsommarnatten får växterna magiska krafter. Sju sorters blommor plockade i sju olika gärdsgårdar avslöjar din framtida kärlek. Vi har valt ut dofter utifrån sju olika, magiska, sorters blommor som låter dig drömma om – och locka till dig – din framtida kärlek. Hitta din nya favoritparfym, lagom till midsommar.

Ros

Herrarna David Frossard och Philippe di Méo ligger bakom det läckra parfymhuset Liquides Imaginaires. I nummer två av deras dofttriologier, inspirerade av heliga drycker, hittar vi denna hyllning till roséchampagne: Dom Rosa. Doften, som riktigt bubblar i näsan, är så lik Champagne att du tar den för att vara just det. Men låt den stillas, så övergår den strax till mjukt päron, ros och ädla träslag.

Lavendel

Martine Denisot är den tjusiga parisiskan bakom det eleganta parfymmärket Pour Toujours. Sex läskande doftkompositioner samsas i kollektionen som lanserades 2015. Boule de Gomme samlar barndomsminnen i en svalkande kombination där färgstarka gelékulor möter provensalska lavendelfält. Nostalgiskt för alla människor, oavsett ålder.

Verbena

Parisbaserade Heeley Parfums är ett exklusivt parfymhus grundat av britten James Heeley. Ett av få parfymmärken där ägaren själv ligger bakom dofterna. Den fräscha och bara så självklara Verveine d'Eugène var prins Eugènes (son till Napoleon III) favoritdoft. James Heeley beskriver den själv som 'knivskarp' eller helt enkelt så som du doftar efter en helg i trädgården.

Syren

Familjen Almairac driver tillsammans Paris skönaste parfymmärke, Parle Moi de Parfum. Fadern Michel, en av världens främsta doftskapare, är näsan medan hans söner styr rodret från den lilla butiken i Le Marais. Efter decennier i branschen vet Michel vad som funkar. Totally White är pigg, nyinsmord hud, redo för vårens äventyr. Den första från Parle Moi de Parfum, men garanterat inte den sista.

Mimosa

Martine Denisot är den tjusiga parisiskan bakom det eleganta parfymmärket Pour Toujours. Sex läskande doftkompositioner samsas i kollektionen som lanserades 2015. Pyrus (päron på latin) ger dig en självsäker och uppmuntrande doft, redo för sommarhalvårets varmare tider.

Neroli

Parfymhuset La Manufacture är parisaren Bruno Truchon-Bartès livsverk som förenar hans passion för dofter, arkitetur och historia. Med bara de finsate råmaterialen skapar Bruno och hans anslutna kreatörer lätta cologner med utgångsunkt i citrus och milda blommor. Med denna silkeslena Cologne Précieuse från 2014 låter du dig omslutas av apelsinblom, bergamott och mysk. Gudomlig.

Tuberos

Parfymhuset Miller Harris från London grundades år 2000 av Lyn Harris. De spelar idag i ligan av de mest framgångsrika nischparfymhusen med såväl komplexare som mer lättillgängliga dofter. Coeur de Jardin från 2015 är trädgårdens hjärta. Efter regn kommer alltid solsken. I alla fall när sköra blad möter frukt i en lyxig trädgård som står i full blom. Ljuvligt!