Lär känna Tara på Sniph


Tara Derakshan Sniph

Vi älskar dofter och drömmar. Och allra lyckligast blir vi när de kombineras. Tara Derakshan är vårt nya stjärntillskott på Sniph, och i den här intervjun låter vi dig lära känna henne lite bättre. Vad driver henne, vad drömmer hon om – och vad kommer hon göra för att du ska få omge dig av ännu härligare dofter? 

Vi är så glada över att du nu är en del av Sniph. Berätta – vad är din story?

Skönhet och dofter är ett stort intresse för mig och jag har alltid använt mig av doft som ett sätt att uttrycka mig. Mitt badrum är fullt av parfymer och doftljus ska vi inte ens gå in på... En gammal pojkvän började gömma dem i skåp för att jag köpte så många – haha! Men att jag skulle jobba med doft var inte en självklarhet för mig. Däremot älskar jag att jobba med människor och hjälpa folk att stråla. Tidigare hade jag ett extremt krävande jobb inom digital marknadsföring och jag reste mycket. Då märkte jag hur jag började betrakta dofter på ett nytt sätt och hur dofter lät mig kliva in i nya roller – eller bara in i nuet.

Varför är Sniph ditt drömjobb?

De gånger jag varit som lyckligast kan jag direkt koppla till en doft. Om det varit med en kärlek, en resa eller en speciell stund där jag kanske bara kopplat av på SPA. Jag bestämde mig för att ägna min tid åt något värdefullt, som jag njuter av och som kan hjälpa andra att må bra också. När jag träffade Lisa och hon berättade Sniph, så tändes en gnista som är svår att beskriva. Vår gemensamma vision om att hjälpa människor upptäcka nya sidor hos sig själva, och göra alla våra världar lite härligare genom doft, gjorde det till ett enkelt val. Det är Sniph, och bara Sniph som jag ska hålla på med!

Vad är ditt första doftminne?

När jag var fyra år och besökte mina föräldrars hemland Iran första gången fullkomligt fylldes jag av doftintryck. Allt från de olika kryddorna på de stora bazarerna till doften av bensin på de tungt trafikerade gatorna. Varje gång jag kommer i kontakt med någon av de dofterna så skickas jag direkt tillbaka till Tehran i minnet. Det är otroligt hur vi kopplar våra minnen till dofter!

Vad längtar du efter just nu?

Jag längtar till julen mer än allt just nu. Blev så lycklig när det började snöa häromdagen och började direkt drömma mig bort till stugan i fjällen där jag ska fira jul och nyår. Doften av brasa, glögg och nybakat måste vara bland det mysigaste som finns.

Du engagerar dig mycket i “female empowerment” och du ligger även i framkant vad gäller teknologi. Var ser du Sniph om 3 år?  

Jag förespråkar alla sätt som man kan leva sitt liv på ett mer avsiktligt sätt och använda sig av de bästa verktygen för att leva sitt liv precis som man vill. Jag har därför varit involverad i en del välgörenhetsprojekt som hjälper stärka kvinnor, samt andra utbildningsprojekt som involverar män och kvinnor mot större jämställdhet. Det är något jag får mycket energi av och som känns meningsfullt för mig. Doft är inte det självklara man tänker på (idag) när det kommer till att öka sitt välbefinnande, men luktsinnet är det starkaste sinnet vi har och påverkar oss mer än vi tror.

Det digitala är en del av oss alla idag, från hur vi arbetar till det sociala på mobilen. Även om det öppnar upp en värld av möjligheter för oss alla så har det också bidragit till mer stress och en mentalitet av att vi ska vara ständigt uppkopplade. Genom Sniph vill vi göra livet bekvämare och härligare för folk. Vi tar bort stressen av ytterligare ett beslut i livet, genom att kurera och ta “expert rollen” när det kommer till dofterna de ska använda. På så sätt kan våra medlemmar lägga sin tid på värdefullare aktiviteter. Vi vill sprida glädje genom doft. Desto fler dofter du kan få uppleva under en livstid, desto bättre. Livet är för kort för något annat.

Jag brinner för upplevelser, doft och digitalisering, och har som mål att kombinera de på bästa sätt så att det i framtiden blir ännu smidigare och smartare att fylla ditt liv med underbara dofter från oss. 

Tara smelling

Hör av dig till Tara på Sniph!

tara@sniph.com

@taraderakshan