Frågor & svar


Här har vi samlat svar på frågor vi tror du kan ha. Saknar du något är vi tacksamma om du tipsar oss.

Användarvillkor och integritetspolicy hittar du här.

Vad är Sniph?

Sniph är en prenumerationstjänst som gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Vi skickar dig månatliga leveranser av 7 ml-flaskor, som du använder i vårt smarta etui. Prenumerationen kostar 159 kr/mån utan bindningstid.

Hur funkar Sniph?

Du väljer en av våra kollektioner, som är sammansatta utifrån olika doftprofiler. Varje månad får du en doft från ett exklusivt varumärke skickad till dig i en 7 ml-flaska. Med din första leverans får du vårt etui, där du laddar din doft. Du kan byta kollektion eller pausa när du vill. Naturligtvis har vi ingen bindningstid.

Sniph-fodral

Vilka parfymer skickar ni?

Flaskan du får innehåller 7 ml autentisk parfym från både kända och mindre kända märken och parfymhus. Sniph paketerar om parfymen med tillverkarnas och ansvariga myndigheters godkännande. Inför varje leverans väljer vi noga ut vilka dofter som vi tycker passar för respektive kollektion. Valen baseras på vår erfarenhet, doftprovningar och aktuella parfymtrender. Parfymerna du får varierar från månad till månad.

Kan jag välja parfym själv?

Vi jobbar för fullt på att kunna ge dig såväl personliga rekommendationer som funktionen att du kan välja doft helt själv. I dagsläget låter vi dig välja vilken kollektion du tycker mest om och skickar dig en doft baserat på det. Håll koll på vårt nyhetsbrev och vår Instagram för senaste nytt kring vår produktutveckling!

Hur vet ni att jag tycker om doften ni skickar?

Vi tar vårt uppdrag på största allvar och väljer noga ut varje doft vi skickar till dig. När vi väljer dofterna väger vi in vår egen erfarenhet, omdömen från våra doftprovningar och insikter från branschen. Vår förhoppning är förstås att du ska tycka om doften vi skickar dig.

Är alla parfymer original?

Sniph har såklart bara äkta parfymer som vi köper från svenska distributörer eller från varumärkena själva. Som en service till dig dekanterar vi doften till vår mindre månadsflaska. Vi har samtycke från varumärkesägarna att paketera om deras dofter och vår process följer de riktlinjer som gäller för hantering av kosmetiska produkter. Vi ser oss som en vinbar: du säger vad du vill ha, vi ger dig lagom mängd från flaskan.

Kan ni garantera säkerheten?

Sniph köper dofter från svenska distributörer eller från varumärkena själva. Parfymerna är per definition säkra att användas på det sätt som är avsikten, då de tillverkats och märks enligt EU:s regelverk. Den hantering som sker därefter innebär inga hälsofaror, vilket Sniph har intyg på från godkänd säkerhetsbedömare, en s.k. toxikolog. Sniph märker i sin tur dofterna i enlighet med originalflaskans märkning och har godkänts av Läkemedelsverket, vilket är den myndighet som ansvarar för detta i Sverige. Naturligtvis skall du alltid själv kontrollera så att du inte är allergisk mot något i dofterna som vi skickar till dig.

Hur betalar jag?

Du betalar med bankkort när du blir medlem. Pengarna dras därefter en gång i månaden, med start från den dagen du blev medlem. Betalning sker alltid i förhand av kommande parfym. Vi skickar ut din doft så fort vi kan efter att betalningen gått igenom. Prenumerationen kan när som helst sägas upp, men har en betalning genomförts fullföljer vi den leveransen.

Vad är en kollektion?

En kollektion är en spellista för din näsa. Du väljer kollektion, vi hittar dofterna. Vi har tagit fram våra kollektioner baserat på doftprofiler, som i sin tur bygger på undersökningar, vår erfarenhet och noga urval. De parfymer du ser på vår sajt är exempel på vad du kan förvänta dig i en given kollektion. Vårt mål är att det skall vara enkelt och roligt för dig, men ändå baserat på dina önskemål.

Hur byter jag kollektion?

Vi hjälper dig gärna att byta kollektion om du vill det. Maila till support@sniph.com och berätta vilken kollektion du vill byta till. Du måste byta kollektion senast fem dagar innan nästa leverans för att vi skall hinna hjälpa dig.

Hur säger jag upp min prenumeration?

Sniph har ingen bindningstid! Vill du säga upp din prenumeration kan du maila till support@sniph.com så löser vi det med en gång, såvida inget annat angetts som en del av ett kampanjerbjudande. När du vill komma tillbaka kan du maila oss eller själv starta på nytt genom att logga in på din sida på Sniph.com. Där kan du även hoppa över enskilda leveranser.

Finns Sniph för män?

På allmän begäran lanserade vi den 1/12 2016 även Sniph för killar. Vi har tagit fram två kollektioner att utforska: Work/Play & Aesthetic. Behöver du hjälp att välja till dig själv, eller till någon du tycker om, så hjälper vi dig gärna. Bara att maila support@sniph.com eller skjuta frågan i chatten! Kom ihåg att skriva din mail så vi kan svara dig om vi inte skulle vara tillgängliga på chatten.

Hur klassificerar Sniph parfymer?

Det är svårt att sätta ord på vad något doftar och det är sällan alla upplever samma sak. Vi vet det. Ju mer du lär dig om dofter och dess språk, ju härligare blir det. Därför får du alltid, som en första inspiration, en beskrivning av din parfym och vår bedömning.

Doftgrupp

Sniph samlar alla dofter i fyra huvudgrupper. Helhetsintrycket avgör vilken grupp doften tillhör.
Scent wheel
  • Floral Fruit Chypre – Nysnittade blommor, fruktiga cocktails och doftens umami: chypre
  • Creamy Vanilla Powder – Smält honung, efterrätter och mjuk sammet
  • Spicy Woody Musk – Tongivande kryddor, exotiska träslag och avrundande mysk
  • Green Clean Citrus – Nyklippt gräs, aromatiska blad och uppfriskande citrus

Komplexitet

Lätta dofter gillar du ofta med en gång. Komplexa dofter kan kräva lite mer tålamod. Det är som med allt, en smaksak.

Sniph scent complexity

 

Noter

Noter är ett urval av tusen saker som en parfym kan sägas dofta. De kan delas in i topp-, hjärt- och basnoter, men vi gillar enkelhet så vi nämner tre tydliga drag utan att orda så mycket om det.

Sniph notes