Här har vi samlat de vanligaste frågorna våra kunder brukar ha. Hittar du inte vad du söker är du mer än välkommen att kontakta oss på [email protected]

När kan jag förvänta mig leverans?

När du prenumererar på en månadsdoft levereras denna till dig i början av varje månad. Din första månadsdoft skickas dock ut första arbetsdagen efter att du gjort din beställning och beräknas anlända hos dig efter 5–7 dagar.

När du handlat något i vår shop skickas detta ut första arbetsdagen efter beställning och beräknas landa hos dig efter 3–7 dagar.

När kan jag förvänta mig att bli fakturerad för min prenumeration?

Din prenumeration debiteras den 25 varje månad. Ifall du önskar avsluta din prenumeration behöver du göra detta innan den 24 för att förhindra att månadens doft skickas ut. Avslutar du din prenumeration efter debiteringsdagen kommer din månadsdoft skickas ut och uppsägningen gäller då för framtida utskick och betalningar.

Kan jag pausa min prenumeration?

Du kan smidigt pausa din prenumeration genom att logga in på Mina Sidor. Därefter trycker du på ‘Hantera prenumeration’ > trycker på rullistan ‘Välj prenumerationsfrekvens’ > ‘Pausa prenumeration’ eller ändra hur ofta du vill få din doft.

Jag har inte fått min doft ännu. Vad gör jag?

Om du blev debiterad för din prenumeration den 25 och inte fått den i mitten av nästa månad så ber vid dig kontakta oss på [email protected] för att vi ska kunna hjälpa dig vidare.

Har du gjort ett köp i vår shop kan du förvänta dig leverans efter 3–7 dagar. Ifall du inte har fått din order inom den tiden, maila oss på [email protected] så hjälper vi dig.

Vänligen notera att vi ber dig att ha tålamod i dessa tider och ge din leverans några extra dagar innan du hör av dig till oss!

Jag har glömt ändra min adress, vad händer nu?

När debitering sker den 25e packas din order och skickas till den leveransadress som finns angiven för din prenumeration. Därför bör alla ändringar angående din månadsdoft ske innan kl 23:59 den 24e varje månad.

Om din doft kommer i retur till oss på grund av felaktig adress tar vi ut en administrationskostnad på 50 SEK. Detta gäller även för enskild order i vår webbshop.

Hur löser jag in mitt presentkort?

Har du fått ett presentkort hos Sniph? Grattis! Du fyller smidigt i din värdekod i kassan när du påbörjar din prenumeration. Koden hittar du på ditt presentkort.

Vilken kollektion ska jag välja?

Att utforska en värld av dofter ska vara härligt och enkelt, men ibland är det svårt att ta det första steget. Låt oss leda dig mot den resa som är menad för dig genom att ta vårt quiz. Kom ett steg närmare mot att hitta din nya favorit, gång på gång. Som prenumerant kan du sedan självklart byta kollektion när du vill.

Finns Sniph för män?

För männen i våra liv har vi tagit fram två kollektioner inom prenumerationerna, vilket är Work/Play & Aesthetic. Även kollektionen Avant-Garde är det många män som uppskattar, där dofterna alltid väljs ut för att vara totalt unisex.

Ifall du behöver hjälp att välja kollektion till dig själv eller någon du tycker om kan du alltid mejla till [email protected] så guidar vi dig rätt!

Vilka parfymer skickas ut i prenumerationen?

Som prenumerant får du varje utskick en 8 ml-flaska av en autentisk parfym från ett av de parfymhus vi samarbetar med. Vi paketerar om de parfymer vi använder med både tillverkarnas och ansvariga myndigheters godkännande.

Inför varje doftutskick väljer vi noga ut vilka dofter som blir månadens doft för respektive kollektion. Valen baseras bland annat på våra doftexperters erfarenhet, doftprovningar och aktuella parfymtrender. Parfymerna i prenumerationen varierar alltid från månad till månad.

Kan jag byta kollektion?

Som prenumerant kan du byta kollektion när du vill, hur många gånger du vill. Logga in på Mina Sidor, gå in på ‘Hantera Prenumeration’ och klicka på ‘Ändra kollektion’. Där kan du läsa mer om de olika doftkollektionerna samt byta vilken du prenumererar på genom att klicka på ‘Välj’. För att byta din nästa månadsdoft till en annan kollektion, behöver du göra detta senast den 24 av samma månad. 

Kan jag välja parfym själv?

Du kan alltid köpa precis vilka dofter du vill i vår shop, där du hittar både helflaskor samt mindre flaskor av parfymer från de parfymhus vi samarbetar med. Känner du dig lite osäker på vad du ska välja finns våra doftexperter tillgängliga att hjälpa dig på [email protected].

När det gäller prenumeration väljer du i dagsläget en kollektion som passar din doftpersonlighet, varpå våra doftexperter varje månad väljer ut en doft till respektive kollektion och skickar ut denna till dig. Du kan sedan betygsätta dina dofter i Mina Sidor för att få mer personliga val i framtiden.

Hur vet ni att jag tycker om doften ni skickar?

Vi tar vårt doftuppdrag på största allvar och väljer noga ut varje doft vi skickar ut. När vi väljer dofterna väger vi in vår egen erfarenhet, omdömen från våra doftprovningar och insikter från branschen. Vår förhoppning är förstås att du ska tycka om doften vi skickar dig, men ifall du mot förmodan inte gör det hjälper vi dig gärna på [email protected].

Är alla parfymer original?

Sniph arbetar endast med äkta parfymer från varumärkena själva eller deras svenska distributörer. Som en service till dig dekanterar vi doften till vår mindre månadsflaska på 8 ml. Vi har samtycke från varumärkesägarna att paketera om deras dofter och vår process följer alltid de riktlinjer som gäller för hantering av kosmetiska produkter.

Hur avslutar jag min prenumeration?

Sniph har ingen bindningstid på våra prenumerationer, och du kan alltid pausa din prenumeration ifall du vill hoppa över din doft någon månad. Vill du ändå säga upp din prenumeration kan du göra det när som helst, förutsatt att inget annat angetts som en del av exempelvis ett kampanjerbjudande. För att avsluta, logga in på Mina Sidor med den e-postadress du har registrerad till din prenumeration. Därefter trycker du på ‘Hantera prenumeration’ > trycker på rullistan ‘Välj prenumerationsfrekvens’ > ‘Pausa prenumeration’ > ‘Vill du säga upp din prenumeration? Klicka här’.

Ifall du önskar avsluta din prenumeration behöver du göra detta innan 23:59 den 24 samma månad för att förhindra att månadens doft skickas ut. Avslutar du din prenumeration efter debiteringsdagen kommer din månadsdoft skickas ut och uppsägningen gäller då för framtida utskick och betalningar.

Hur fungerar säkerhetsgarantin kring dofterna ni skickar ut?

Sniph arbetar endast med äkta parfymer från varumärkena själva eller deras svenska distributörer. Parfymerna är per definition säkra att användas på det sätt som är avsikten, då de tillverkats och märkts enligt EU:s regelverk. Den hantering som sker därefter innebär inga hälsofaror, vilket Sniph har intyg på från godkänd säkerhetsbedömare, en s.k. toxikolog. Sniph märker i sin tur dofterna i enlighet med originalflaskans märkning som godkänns av Läkemedelsverket, vilket är den myndighet som ansvarar för detta i Sverige.

Naturligtvis skall du alltid själv kontrollera så att du inte är allergisk mot något i dofterna vi skickar till dig.

Vad är Sniph Points och hur använder jag dem?

Om du registrerar dina köp på Sniph med din mailadress som du har kopplad till din prenumeration, samlar du automatiskt poäng som du kan lösa in till exklusiva bonusprodukter.

Om du valt att lösa in poäng mot en bonusprodukt finns dina värdekoder som du aktiverat alltid sparade tills du förbrukar dem. Du hittar dina aktiverade värdekoder när du loggar in på Mina Sidor och på startsidan klickar ‘Se dina poäng och bonusar’ sen scrollar ner till ‘Dina belöningar’. Där kan du klicka på ‘Visa bonus’ för att se din kod.
Du använder koden i kassan för att priset på din valda bonus ska bli 0 kr och lägger sedan ordern för denna.

Vad kan jag göra med de tomma flaskor jag har hemma?

Har du tomma Sniph-flaskor hemma kan du alltid skicka tillbaka dem till oss i ett kuvert du beställer av oss i vår shop, så hjälper vi dig att panta flaskorna! 

Som tack för att du pantar dina parfymflaskor bjuder vi dig på 5000 Sniph points som du kan använda för att hämta ut exklusiva bonusar. Mer information om Sniph points hittar du på Mina Sidor

Läs mer om att panta dina parfymflaskor här.

Hur klassificerar Sniph parfymer?

Det kan vara svårt att sätta ord på vad något doftar eftersom det är sällan alla upplever samma noter i en doft. Med det sagt, ju mer du lär dig om dofter och dess språk desto härligare blir det att upptäcka alla nyanser av dina dofter.

Som en hjälp på vägen inkluderar vi alltid en beskrivning av din parfym från våra doftexperter. Du väljer själv ifall du vill använda denna för att få en första inspiration kring din nya doft, eller ifall du vill upptäcka den på egen hand.

Vad är doftgrupper?

För att kategorisera våra dofter använder vi oss av 4 generella huvudgrupper. Helhetsintrycket avgör vilken grupp doften tillhör.

  • Floral Fruit Chypre – Nysnittade blommor, fruktiga cocktails och doftens umami: chypre
  • Creamy Vanilla Powder – Smält honung, efterrätter och mjuk sammet
  • Spicy Woody Musk – Tongivande kryddor, exotiska träslag och avrundande mysk
  • Green Clean Citrus – Nyklippt gräs, aromatiska blad och uppfriskande citrus

Hur definierar ni komplexitet?

Lätta dofter gillar du ofta med en gång, medan komplexa dofter ofta kräver lite mer tålamod. Vilken nivå av komplexitet du gillar är en smaksak.

Vad är noter i en parfym?

Noter är ett urval av tusen saker som en parfym kan sägas dofta. De kan delas in i topp-, hjärt- och basnoter, men vi gillar enkelhet så vi nämner tre tydliga noter för att rama in varje doft vi skickar ut. Detta betyder dock inte att du själv kan känna alla dessa, tvärtemot kan du säkert hitta en egen definition för vad din doft påminner dig om.

Kontakt

Om du inte hittar det du söker är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon +46 (0)791 003 004

Upptäck din nya favorit

De parfymhus vi representerar är utvalda för deras visionära sätt att hylla dofter. Vi leder dig på din doftresa tills du hittar din egen väg. Ta del av våra parfymkonstnärer och se vad dessa har att erbjuda i vår shop.

Upptäck nu