5 anledningar till varför vi älskar rumsdoft

Publicerad November 28, 2020

Om du är du på jakt efter en elegant och användbar julklapp som förgyller tillvaron, är Presence Collection precis det du letar efter. Och glöm inte bort att ge något till den allra viktigaste personen – dig själv. Rumsdofter är helt enkelt ett måste i varje hem den här tiden på året, och vi ska berätta varför.

Rumsdoft kan hjälpa dig sova bättre...

… och drömma härliga, kittlande drömmar. I samråd med hjärnforskare har vi utvecklat Rubicon, vår egen rumsdoft som är skapad för att främja en avslappnad, romantisk och lekfull sinnesstämning. Den sensuella doften av grå bärnsten kompletteras av frestande sötma från rött äpple. Oemotståndlig. Tips från doftexperten: Använd Rubicon som linnevatten. Spraya generöst på dina sängkläder 20 minuter innan du ska sova, och njut av en extra skön och härlig natt.

2. Rumsdoft kan förbättra din produktivitet

Har du svårt att fokusera på dina arbetsuppgifter? Ge den anrika läran om aromterapi en chans. Dofterna från vissa essentiella oljor har visat sig kunna skärpa dina sinnen och fylla på med ny energi. Vår rumsdoft Litsea är full av stimulerande ingredienser - citronverbena (som är ännu mer potent än vanlig citron) och fräsch rosmarin. En kraftfull energiboost som förhöjer din kapacitet och kreativitet. Tips från doftexperten: Spraya Litsea på ditt skrivbord och njut av den uppiggande doften, som sakta förångas under flera timmar.

3. Använd rumsdoft för att känna dig mer avslappnad och jordad

Vissa dofter etsar sig fast i minnet och påverkar vårt humör, och kan till och med trigga fysiska reaktioner. Exempelvis doften av sandelträ och kåda (speciellt i form av elemi och rökelse) har en en magiskt avslappnande och stressdämpande effekt, och det är ingen slump att du hittar dessa dofter i tempel runt om i världen. Olika religioner, delad visdom. Men var kommer vår rumsdoft Ukiyo in i bilden? Jo, Ukiyo doftar nämligen av utsökt sandelträ och elemi, vilket är så nära du kan komma känslan av ett buddhistiskt tempel i ditt hem. Balanserande och lugnande för själen. Tips från doftexperten: Spraya den färglösa rumsdoften på dina gardiner eller till och med på dina lädermöbler för att skapa en harmonisk atmosfär.

4. Du kan ta den med dig överallt

Till och med om du ska flyga. Den smidiga 50 ml flaskan fylld av ljuvliga aromer är lätt att ta med dig vart du än går, och får plats i nästan vilken väska som helst. Unna dig njutningen av dofter som stimulerar dina sinnen, vart du än befinner dig.

5. De doftar helt enkelt underbart

Vilken doft kommer passa bäst för dig och ditt humör? Prova alla tre och få svaret. En sak vet vi alldeles säkert: för varje sinnesstämning finns det en doft som kan förhöja den.

Unna dig själv, eller säkra julklapparna till nära och kära.

Upptäck Sniphs nya kollektion av kurerade, väldoftande gåvoset.

Upptäck mer